teisipäev, 12. jaanuar 2010

VII kontrolltöö küsimused

1. Kala. Toiteväärtus. Eeltöötlemine, sulatamine, säilitamine, marineerimine, soolamine.
2. Kala keetmise viisid.
3. Kala praadimise, küpsetamise ja üleküpsetamise võimalused. Kala paneerimine.
4. Kalaroogade serveerimine. Sobivad kastmed, põhi- ja köögiviljalisandid
5. Magustoidud. Magustoitude liigitus. Puuviljade ja marjade eeltöötlemine ning serveerimine. Kissellide valmistamine (jõhvika-, karamell-, kakao- ja puuviljakissell), kissellide tihendamine (tärklise kogused). Puuvilja- ja marjasalatid. Kompotid. Tarretised. Küpsetatud puuviljad, täidetud ahjuõunad. Magusad supid ja kastmed. Kreemid, vahud, sambukid. Pannkoogid, krepid. Pudingud, saiavorm ja teised vormiroad. Magusad pudrud. Sufleed. Jäätise, parfee, sorbeti ja granita valmistamine.
Kordamisena:
1. Valgud. Valkude iseloomustus. Organismi valguvajadus (kogus, % päevasest energiavajadusest, milleks). Valgurikkad toiduained. Taimsed ja loomsed valgud.
2. Rasvad. Rasvade iseloomustus. Organismi rasva vajadus (kogus, % päevasest energiavajadusest, milleks). Rasvarikkad toiduained. Kalarasva kasulikkus.
3. Süsivesikud. Süsivesikute iseloomustus. Organismi süsivesikute vajadus (kogus, % päevasest energiavajadusest, milleks). Süsivesikute rikkad toiduained.
+ küsimused toiduainete õpetuse, töökorralduse, rahvusköökide, kalkulatsiooni kohta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar