reede, 6. november 2009

Praetud/küpsetatud kalatoidud

114. Praetud räimed Christopher -
  • 1 kg räime
    1 muna
    2 dl nisujahu
    3 tl soola
    2 tl valget pipart
    võid
    tilli
    paar viilu sidrunit
Valmistamine:
Puhasta räimed, eemalda pead.
Klopi väikeses kausis muna lahti, teises kausis sega jahu ja maitseained.
Kasta räimed esmalt munasse, siis maitsestatud jahusse ning prae seejärel võis krõbedaks. Serveeri keedetud kartulite, või ja tilliga.

115. Taignas praetud kala Margit- 600g kalafileed(valge kala), soola, veidike sidrunimahla, tilli, õli, 2-3 muna, 3/4 kl jahu, 1/2 kl piima.
Valmistamine- 1 cm paksustele ja 5-6 cm pikkustele kalatükkidele puistata peale soola, tilli, piserdada sidrunimahla, lasta 15-30 minutit jahedas seista. Lahtiklopitud munadest, piimast ja jahust teha püdel taigen.
Kalatükid kasta taignasse ja siis küpsetada kuumas rasvas ümberringi helepruuniks.
116. Praetud lõhe (või forell) Andre -
Marineerida forellifileesid või väikseid forelle umbes pool tundi sidrunimahlas ja hakitud maitserohelises; puistata peale soola, veeretada jahus, kasta klopitud munasse ja seejärel riivitud juustuga segatud riivsaiasse.Praadida õlis ja veel kiiresti võis. Juurde anda tomatisalatit ja kartulikroketeid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar