reede, 6. november 2009

Kohupiimatoidud

130. Kohupiimavorm Diana -
400g kohupiima, 4 sl võid, 2 sl nisujahu, 3 dl piima, vanill- vanilliinisuhkrut, 3tk muna, 1 dl suhkurt, 2dl rosinaid. Või sulatada paksupõhjalises keedunõus. Lisada nisujahu ja kuumutada segades, kuni jahu muutub teraliseks, kuid värvus ei muutu. Lisada piim, kuumutada keema ja keeta tasasel tulel 2-3 minutit, jahutada veidi. Munavalged vahustada tugevaks vahuks. Munakollased vahustada suhkruga. Lisada vanillsuhkur, peenestatud kohupiim, rosinad ja piimakaste. Lõpuks lisada ettevaatlikult segades vahustatud munad. Segu panna võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ning küpsetada ahjus 180°C-200°C juures umbes 30 minutit. Vormi serveerida küpsetusnõus kohe pärast valmimist. Koheva kohupiimavormi juurde sobib marjakissell või mahlakaste, ka külm piim.
131. Kohupiimapuding
132. Kohupiimakotlett e. sõrnik Andre -
Koostis:
500 g kohupiima
2 munakollast
1 dl nisujahu
veidi soola
1 sl suhkrut
veeretamiseks nisujahu
praadimiseks õli
Serveerimiseks:
hapukoort või
maitsvat moosi
Valmistamine:
Sega kohupiim, munakollased, jahu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks.
Raputa lauale ja kätele jahu, vormi tainast käte vahel väikesed pallid ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. (Kui aega on, keera need fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi tahenema).
Kuumuta pannil õli. Vajuta sõrnikud 1 cm paksusteks pätsideks ning küpseta neid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit, kuni sõrnikud on kuldpruunid.
133. Kohupiimaklimbid

134. Vareenikud Katrin - Vareenikud on vene köögist pärit väikesed kohupiimatäidisega keedupirukad.

Kogus 4-le.
Täidis:
250 g kohupiima
2 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanilliekstrakti
Tainas:
4 dl nisujahu
1 dl piima
1 muna
1 tl suhkrut
0.5 tl soola
Serveerimiseks:
aprikoosimoosi
pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Sega lahtilöödud munade hulka piim, maitsesta soola ja suhkruga.
Sõelu jahu tainalauale, tee keskele süvend ja vala sellesse piima-munasegu.
Haara vedelikku segades jahu, sega tainas ühtlaseks.
Viimasena lisa sulavõi.
Aseta tainas kaussi ja hoia kaetult kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Sega kohupiim suhkru ja munaga ühtlaseks. Maitsesta vanilliga.
Rulli seisnud tainas paari millimeetri paksuselt lahti ja lõika ümara vormiga 8-10 cm suurused vareenikupõhjad.
Aseta tainaratastele täidis, määri ääred sõrmede abil veega ja vormi poolkuudeks.
Suru ääred tihedalt kokku ja aseta 20-30 minutiks külmikusse.
Lase suures keedunõus vesi keema, lisa sool ja pane vareenikuid paarikaupa keema.
Keeda 5-10 minutit, kuni vareenikud veepinnale tõusevad.
Serveeri vareenikuid soojalt aprikoosikeedise ja pistaatsiapähklitega.




135. Kohupiimapannkoogid
136. Kohupiimakreem Jaanika-
võib valmistada erinevatest puuviljadest,marjadest.
Nt: Kiivi-kohupiimakreem, selleks läheb vaja: 35%rõõsk koort, kohupiima, suhkurt, vanillisuhkurt, keedetud pikateralist riisi, kiivit. Klopi rõõsk koor vahule. Sega hulka kohupiim, suhkur ja riis. Tükelda kooritud kiivid ja valmista püree. Lisa kiivipüree kohupiimasegule. Jaota magustoit kaussidesse ja kaunista pealt kiiviviiludega.
137. Kohupiimavaht Erika-
Vahukoor vahustatakse suhkruga,sega sisse kohupiim.Kohupiimavahtu võib lisada igasuguseid lisandeid.Nt kama,marju jne.
138. Kohupiimatarretis
139. Sõir Liis

500 g kohupiima, 1 l toorpiima, 3 muna, 60 g võid.

Valmistamine:

  • Munad kloppida lahti.
  • Piim kuumutada kuni keemiseni, lisada kohupiim. Kuumutada pidevalt segades kuni eraldub vadak (kollakas vedelik). Kohupiim nõrutada hästi kuivaks.
  • Või sulatada kastrulis, lisada kohupiim ja kuumutada veidi segades. Lisada munasegu, kuumutada kuni moodustub ühtlane pall.
  • Mass kallata külma veega uhutud kaussi või vormi ja jahutada
Sobib suupistena külmale lauale.

1 kommentaar:

  1. Küsimus Kiivi-kohupiimakreemi kohta.
    Kas kulinaaria õpiku kreemi definitsiooni järgi see retsept kirjeldab kreemi tegemist?

    Anne Mäe

    VastaKustuta